Noticias

Noticias

La coordinació de les diferents institucions i cossos i forces de seguretat, clau en les detencions de 4 persones relacionades amb un cas d'abús sexual a una menor sota tutela

Viernes, 29. Octubre 2021

L’IMAS agraeix a la Guàrdia Civil, al Servei d’Emergències 112 i als professionals del Servei d’Infància i Família de l’IMAS la seva implicació en la protecció dels menors tutelats

L’IMAS agraeix a la Guàrdia Civil, al Servei d’Emergències 112 i als professionals del Servei d’Infància i Família de l’IMAS la seva implicació en la protecció dels menors tutelats; un cop més es referma el valor de la coordinació  interinstitucional en la resolució d’aquests casos.

Els tècnics i responsables del Servei d’Infància i Família de l'IMAS, que mantenen una estreta col•laboració amb els cossos i forces de seguretat, han estat una peça clau en l'operació policial que ha culminat amb les detencions de 4 persones relacionades amb un cas d'abús sexual a una jove amb mesura de tutela.

La ràpida actuació dels tècnics del Servei d’Infància i Família de l’IMAS han permès l’operació coordinada amb GC i SEIB 112, que ha culminat amb la detenció dels presumptes abusadors.

La tramesa de dades i localització de la menor, a través de la informació recollida pels seus treballadors socials, han permès el desenllaç de les detencions dels presumptes abusadors. 

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials condemna rotundament la violència sexual que exerceixen els homes cap a les dones, especialment en aquells casos en què hi concorren causes de vulnerabilitat i menors d’edat.

Novament es demostra que el vincle i la confiança entre treballadors socials i menors són cabdals en la resolució de conflictes, i una eina valuosa en el camí cap a la maduresa dels joves amb ordre de tutela de l’administració.

D’igual manera des de l’IMAS es posen en valor el funcionament dels protocols i la coordinació interinstitucional davant de casos com aquest. No obstant, l’IMAS alerta de la necessitat d’incrementar la pressió social i la conscienciació en contra de les conductes d’assetjament i abús a dones, per avançar en l’objectiu comú d’una Mallorca lliure d’agressions sexuals.