Noticias

Noticias

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials incrementa un 7,85% el seu pressupost que arriba als 240 milions d'euros

Jueves, 4. Noviembre 2021

L'augment pressupostari permetrà fer créixer el Servei d'Atenció Integral a Domicili, reforçar el suport als municipis i desenvolupar projectes com la nova residència de Pòrtol o la reforma de la residència Miquel Mir i la de la planta 8 de la Bonanova

L'IMAS incrementarà l'any 2022 el seu pressupost un 7,85%, passant dels 222 a 240 milions d'euros. Un augment que arriba a totes les àrees de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials. Cal destacar que es produeix una pujada considerable d'inversió en relació amb els recursos humans que passen de 82 a 88,6 milions d'euros. Una clara aposta pels serveis públics, que permetrà reforçar la plantilla i atendre amb una atenció més personalitzada i de major qualitat.

Els dos projectes que més atrauran aquest important increment de personal serà la nova residència de Pòrtol amb 100 places d’atenció a persones majors dependents, que gestionarà l'IMAS i el Servei d'Atenció Integral a Domicili (SAID), que passarà de tenir un pressupost de 6,4 a 8 milions d'euros. L'ampliació i consolidació del SAID respon a la voluntat de l'IMAS de dur a terme un canvi de model en l'atenció a les persones grans en situació de dependència, facilitant que aquestes puguin rebre una atenció integral, especialitzada i de qualitat, però sense haver d'abandonar els seus domicilis. Amb el pressupost de 2022 el SAID passarà de tenir 200 usuaris a prop de 500 i a estar present a 50 municipis. Amb aquest objectiu es preveu la contractació de més de 130 treballadors especialitzats en l’atenció sociosanitària.

Les ajudes del projecte d'Infància i Família augmenten l’any que ve en 500.000 euros, una xifra destinada sobretot a abonar l'increment de les ajudes a les famílies d'acollida. Aquest mes de novembre, l’IMAS ha iniciat un nou curs de formació per entrar a ampliar el banc de famílies de l’IMAS, en el qual hi participaran part prop d’una dotzena de famílies.

Ajuntaments i inversió

També augmentaran l’any 2022 en 2 milions d'euros els convenis especialitzats que firma l'Institut Mallorquí d'Afers Socials amb els ajuntaments, que passa de 13,6 a 15,6 milions d’euros, amb l'objectiu de reforçar les ajudes econòmiques a les persones més vulnerables i els serveis socials comunitaris dels municipis de Mallorca amb la contractació de psicòlegs i educadors i educadores socials. Al mateix temps, al pressupost de l'IMAS pel 2022 també augmenta un 70% l’aportació del consorci de recursos sociosanitaris de les Illes Balears per finançar la construcció de centres de dia en diferents municipis, i arriba a 725.000 euros.

L'increment més important en percentatge del pressupost pel 2022 es produeix a l'apartat d'inversió pròpia, que passa d'1,2 a 4,8 milions d'euros, la qual cosa permet, no només consolidar i reforçar la feina feta per l'IMAS, sinó que també suposa una injecció important als projectes com la reforma de la residència Miquel Mir d'Inca, la reforma de la planta 8 de la residència de la Bonanova, i també l'adquisició d'una infraestructura per posar en marxa un nou centre d'inclusió social.